Skip to main content

U sklopu projekta Terme Lipik, ovog su tjedna započeli radovi na obnovi lipičkog perivoja kojim će vizura Grada u potpunosti biti promijenjena.

Održan je prvi radni sastanak sa svim sudionicima: predstavnicima Grada Lipika i Toplica Lipik, kao i predstavnicima nadzora i izvođača te Ustanove za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije. Nakon sastanka, njegovi sudionici su obišli teren, a potom je s izvođačima usuglašen terminski plan izvođenja radova i redoslijed radnji.

Kako vrijeme bude odmicalo, radovi će se intenzivirati, a jedna od prvih radnji je uklanjanje oštećenih stabala. Početak radova simbolično je započeo kod sportskog terena „U žici“ na kojem je predviđena i izgradnja novog teniskog terena sa svim popratnim sadržajima.

Projekt Terme Lipik ima tri infrastrukturne komponente. To su Vila Zinke – interpretacijski centar, zatim Narodne kupke i lječilišni perivoj. Projekt u biti obuhvaća obnovu gotovo čitavog lipičkog parka, rekonstrukciju Vile Zinke („Vila dobre vode“), u kojoj će se na inovativan način interpretirati termalna baština Lipika popraćena modernim tehnologijama te rekonstrukciju i opremanje Narodnih kupki, u kojima će se moći iskusiti termalne terapije u wellness ambijentu.

Nositelj projekta je Grad Lipik, a partneri projekta su Toplice Lipik i lipička Turistička zajednica. Ukupna vrijednost projekta je 73 milijuna kuna, a EU sredstva iznose gotovo 62 milijuna kuna.