Skip to main content

Toplice Lipik su organizirale 22. prosinca Dan otvorenih vrata Narodnih kupki, pružajući građanima priliku istražiti obnovljene prostore. Novoobnovljene Narodne kupke sada nude bazen s termalnom vodom, jacuzzi, slanu sobu, Finsku/suhu saunu, tursku kupelj i uslugu masaže. Posjetitelji su darovani poklon vaučerom “Iskustvo dobre vode”, uključujući ulaznicu za kupke i prigodni poklon uz prethodnu najavu u Toplicama Lipik.

TURISTIČKA INTERPRETATIVNA ŠETNJA ZA GRAĐANE  – “ČAROLIJA DOBRE VODE”

Jučer je u Toplicama Lipik održana i turistička interpretativna šetnja pod nazivom “Čarolija dobre vode”, koju su organizirali interpretatori kulturne baštine Lipika. Šetnja je započela kod glavnog ulaza u Toplice Lipik, pružajući posjetiteljima iz Lipika, Pakraca i Daruvara te pacijentima Toplica Lipik jedinstvenu priliku otkriti prošlost perivoja.

Tijekom šetnje, sudionici su imali priliku pratiti vilu dobre vode te upoznati osebujne ličnosti na izvoru ljekovite vode. Šetnja je otkrila zanimljivosti o čaroliji vode koja se nalazi ispod perivoja, ali i saznanje o međunarodnom priznanju Crvenog križa koje je dodijeljeno medicinskoj sestri koja je započela svoju karijeru u Lipiku.

KONCERT MATIJE CVEKA

U blagdanskom ugođaju, publika je jučer uživala u gotovo dva i pol sata koncerta Matije Cveka u novoobnovljenom perivoju Lipika ispred paviljona Antunovo vrelo. Cvek, poznati hrvatski pjevač i tekstopisac, proslavio se sudjelovanjem u HRT-ovoj emisiji A strana.

Koncert je održan u sklopu projekta Terme Lipik koji obuhvaća obnovu Narodne kupke, obnovu lipičkog perivoja i vile Zinke (Vila dobre vode).